B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro


Concurs de soluții pentru zona fostului Bazar

Primăria Municipiului Iași dorește să dea o întrebuințare adecvată zonei fostului Bazar, care este intens circulată și cu posibilități mari de dezvoltare. Terenul afectat fostului Bazar este amplasat sub pasajul Nicolina, obiectiv recent reabilitat și modernizat prin proiectul „Dezvoltare și reabilitare arteră funcțional Sud”, implementat de Municipiul Iasi cu ajutorul unei finanțări europene.

În acest sens municipalitatea ieșeană a organizat un concurs de soluții privind proiectarea zonei fostului bazar. În cadrul acestei proceduri, municipalitatea ieșeană a primit două propuneri, anume „Green Office Park” și „City Gate”, pe care le prezentăm atât pe site-ul Primăriei: www.primaria-iasi.ro, cât și pe pagina de Facebook a municipalității: https://web.facebook.com/PrimariaMunicipiuluiIasi.  

Toți cei interesați vor putea opta pentru varianta dorită până pe 22 decembrie. Opțiunea va putea fi exprimată atât pe site, cât și pe pagina de Facebook a Primăriei.

Dacă vreuna dintre cele două variante va primi punctajul necesar și din partea comisiei de jurizare, municipalitatea va scoate la licitație realizarea proiectului tehnic în vederea implementării soluției alese.

Concursul de soluții a fost lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice în data de 3 octombrie, fiind organizat ca o procedură independentă, cu acordarea de premii, respectiv: premiul I – 8.000 lei și premiul II – 5.000 lei, conform Legii 98/2016 privind achizițiile publice.


Pe pagina web a Primăriei au votat 1.348 persoane, iar rezultatele sunt următoarele:

– soluția 1 „Green Office Park”: 266 voturi (19,7%)

– soluția 2 „City Gate”: 1.082 voturi (80,3%)

 SOLUȚIA 1


SOLUȚIA 2


RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR

COMISIA LOCALĂ DE FOND FUNCIAR

Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Iasi

Evenimente în Iași