B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro


Mesajul domnului Mihai CHIRICA, Primarul Municipiului Iaşi pentru comunităţile de ieşeni din diaspora

 

 

Dragi ieşeni de pretutindeni,

 

Ce poate fi mai frumos acum de Sărbători decât să ne gândim unii la ceilalţi, ieşenii de pretutindeni, cu bucurie şi recunoştinţă.

Anul acesta, în luna august, am organizat, pentru dumneavoastră şi împreună cu dumneavoastră, “Săptămâna Diasporei la Iaşi” şi ecourile frumoase pe care le-am primit îmi arată că avem nevoie, mai mult decât oricând, unii de alţii.

Toţi iubim Iaşul şi ne dorim ca oraşul nostru să devină o casă cu adevărat primitoare şi frumoasă pentru fiecare dintre noi, cei care trăim aici, pentru cei care au plecat departe, dar doresc să revină, cu drag, acasă, pentru cei care şi-au lăsat în urmă familia, prietenii, locurile în care au copilărit, au crescut şi s-au format ca oameni, pentru cei care au o parte din suflet la Iaşi, un adevărat model de comunitate.

În numele Primăriei Municipiului Iaşi şi al meu personal, vă adresez cele mai frumoase gânduri de apreciere pentru implicarea dumneavoastră permanentă în promovarea României şi a valorilor sale autentice peste tot în lume şi vă deschid uşa sufletului meu şi a instituţiei pe care o conduc, pentru că un model de succes se construieşte numai printr-un efort comun de acceptare, de încredere şi de construcţie durabilă.

Iaşul are, cu siguranţă, nevoie de contribuţia dumneavoastră, ieşenii noştri dragi, adevăraţi ambasadori ai Iaşului în străinătate.

Vă invit ca împreună, să transformăm dragostea pentru Iaşi într-o profesiune de credinţă neobosită.

Vă mulţumesc pentru că iubiţi tricolorul românesc, vă mulţumesc pentru că iubiţi România şi oamenii săi, vă mulţumesc pentru că priviţi mereu, cu încredere şi speranţă, la viitorul acestei ţări şi, mai presus de toate,  vă mulţumesc că iubiţi Iaşul nostru drag.

Să vă ajute Bunul Dumnezeu să aveţi sărbători frumoase şi nu uitaţi că întotdeauna, pentru noi toţi, Iaşul este acasă!

 

MIHAI CHIRICA

Primarul Municipiului Iaşi