B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro


Mesajul domnului Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași, prilejuit de Ziua Românilor de Pretutindeni, sărbătorită pe 29 mai

 

Dragi români de pretutindeni,

 

 

În numele Primăriei Municipiului Iaşi şi al meu personal, vă adresez cele mai frumoase gânduri de apreciere de Ziua Românilor de Pretutindeni -  sărbătorită în fiecare an în ultima duminică a lunii mai - care ne adună speranțele din toate colțurile lumii și ne amintește de România, țara la care ne raportăm cu emoție și pe care o dorim mereu frumoasă, prosperă și respectată între națiunile lumii.

 

Legătura trainică între inimile românilor de pretutindeni s-a dovedit încă odată indestructibilă în aceste timpuri complicate în care fiecare dintre noi, de aproape sau de departe, a înțeles că gesturile de solidaritate pot salva vieți și destine și că numai împreună putem fi puternici în fața fiecărei provocări.

 

Mă înclin cu recunoștință în fața implicării exemplare și a solidarității extraordinare a românilor de pretutindeni care au trimis și trimit în continuare ajutoare ucrainenilor care au fugit din calea războiului și au găsit adăpost și înțelegere în țara noastră.

 

Românii din diaspora au făcut și  fac în fiecare zi gesturi de omenie în statele unde locuiesc, nu s-au gândit și nu se gândesc la efortul personal, ci la bucuria de a face, secundă cu secundă, un bine celor care au acum atâta nevoie de sprijin.

 

Aceasta este o formă supremă de iubire, de înțelegere și de promovare a sufletului poporului român.

 

Vă asigur că ne gândim cu drag la voi, că facem tot ce este în putința noastră să avem grijă de familiile dumneavoastră din Iași și de cei dragi reveniți acasă, la Iași pe care voi încerca prin măsurile luate la nivel local să îi atrag să contribuie, alături de comunitatea ieșeană, cu experiența și calitățile acumulate în anii departe de casă, la creșterea nivelului de dezvoltare și de prosperitate în orașul nostru.

 

Biroul Diaspora al Primăriei Municipiului Iași se află în dialog permanent cu comunitățile românești din afara granițelor și puteți să semnalați orice situații deosebite sau să aflați informații de interes pentru dumneavoastră cu privire la activitățile și proiectele municipalității ieșene la adresa de e-mail: diaspora@primaria-iasi.ro sau la numărul de telefon 0232/267582 int.267.

 

Vă așteptăm cu drag la Iași, pentru dumneavoastră mereu ACASĂ!

 

LA MULȚI ANI!

 

 

  Mihai CHIRICA

  Primarul Municipiului Iaşi

 


RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR

COMISIA LOCALĂ DE FOND FUNCIAR

Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Iasi

Evenimente în Iași