B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro


Târg de locuri de muncă pentru diaspora - vineri, 26 august 2022, între orele 11.00 - 16.00, pe Pietonalul Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

În cadrul programului Sărbătoarea Diasporei – Iașul este acasă! – ediția 2022, vineri, 26 august 2022, între orele 11.00 - 16.00, pe  Pietonalul Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, vă invităm să participați la “Târgul de locuri de muncă pentru diaspora” dedicat informării românilor din diaspora asupra oportunităților de angajare pe piața muncii ieșene și posibilităților de relocare la Iași.

 

Primăria Municipiului Iași și Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM Iaşi) vor facilita întâlniri cu angajatorii  în căutare de forță de muncă.

 

Cetăţenii români din diaspora care doresc să se reîntoarcă acasă și să devină persoane active pe piaţa muncii au acum oportunitatea de a interacţiona direct cu potenţiali angajatori ieşeni sau de a primi informațiile prin intermediul familiilor, prietenilor sau reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Iași și ai Biroului Diaspora din cadrul Primăriei Municipiului Iași.

 

Biroul Diaspora transmite săptămânal oferta locurilor de muncă puse la dispoziție de AJOFM către oficiile diplomatice și consulare, centrele consulare, asociațiie românești din diaspora și mass-media de limba română din afara granițelor.

 

Problemele românilor din diaspora privind reintegrarea pe piaţa muncii constituie o prioritate naţională şi necesită o abordare integrată şi asumată atât de către Serviciul Public de Ocupare cât şi de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu.

 

Românii  reveniți în țară  pot fi sprijiniți financiar și logistic în vederea deschiderii unei afaceri prin intermediul programelor de finanțare guvernamentale, subvenționării unui loc de muncă sau cuprinderii într-un program de formare profesională.

                              

                                                                           

 

 


RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR

COMISIA LOCALĂ DE FOND FUNCIAR

Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Iasi

Evenimente în Iași