B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro


Proiectul "ReCONNECT DIASPORA – Reconectarea resurselor umane active din diaspora la comunitățile de origine prin susținerea antreprenoriatului"


 

Proiectul "ReCONNECT DIASPORA – Reconectarea resurselor umane active din diaspora la comunitățile de origine prin susținerea antreprenoriatului"

Proiectul ReCONNECT DIASPORA este derulat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Eastern Marketing Insights SRL, începând cu data de 19 septembrie a.c., și este destinat românilor din Diaspora care doresc să revină acasă și să-și înființeze afacere aici.

Obiectivul proiectului îl reprezintă încurajarea antreprenoriatului si a ocupării pe cont propriu prin susținerea înființării a 30 de întreprinderi cu profil non-agricol în zona urbană din Regiunea Nord-Est de către persoane aflate în Diaspora. BUGETUL total al proiectului este de 8.417.475,52 lei, din care vor fi finanțate 30 de firme nou înființate cu aproximativ 40.000 euro/firmă (minimum 2 firme in fiecare județ).

Începând cu a doua jumătate a lunii octombrie, solicitantul și partenerii vor derula campanii de informare și promovare în municipiile reședință de județ din Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui.

Pentru a ajunge la grupul țintă vizat, vor fi organizate acțiuni și în țările unde există comunități semnificative de români (Italia, Spania, Germania). Locațiile și datele evenimentelor vor fi anunțate în timp util pe site-ul proiectului  http://adieuronest.ro/reconnect-diaspora/.

Granturile pentru deschiderea de noi afaceri vor fi acordate prioritar persoanelor care vor participa (fizic sau online) la cursurile de formare antreprenorială și la celelalte activități din cadrul proiectului.

Calendar estimativ al activităților:

octombrie 2017 – ianuarie 2018: informare și selecția grupului - țintă; februarie – iunie 2018: organizarea cursurilor de formare antreprenorială; martie – august 2018: organizarea concursului de selecție a planurilor de afaceri; septembrie 2018 – august 2020: înființarea, finanțarea și dezvoltarea firmelor nou create; alte activități specifice.


RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR

COMISIA LOCALĂ DE FOND FUNCIAR

Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Iasi

Evenimente în Iași