B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro

Știri și noutățiVezi toate știrile

Cantus Mundi, partener al Festivalului „Gavriil Musicescu” din Iași

În perioada 6 – 8 iulie, echipa Programului Național Cantus Mundi va fi prezentă la Festivalul – Concurs Coral Internațional pentru Tineret „Gavriil Musicescu”, care se desfășoară la Iași. Festivalul reunește peste 500 de coriști sosiți din Spania, China, Ucraina, Senegal, Republica Moldova și România – fiind un eveniment complex dedicat promovării muzicii corale la nivel național și internațional. Organizat în parteneriat cu Programul Național Cantus Mundi, acest festival face parte dintr-o serie amplă de peste 90 evenimente susținute sub egida Cantus Mundi în anul 2018, cu scopul de a revitaliza mișcarea corală românească.

Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Director Artistic al Programului Național Cantus Mundi va fi președintele comisiei de jurizare a secţiunii de concurs „Coruri de copii Cantus Mundi”. La această secțiune s-au înscris 9 coruri, printre care unul din Ucraina și unul din China. Această secțiune de concurs, care va avea loc în 6 iulie, se va încheia cu un Concert Coral Internațional susținut la Grădinile Complexului Palas, unde vor urca pe scenă peste 200 de copii. La finalul acestui eveniment, vocile copiilor din China, Ucraina și România se se vor uni în interpretarea Imnului Cantus Mundi, sub coordonarea Annei Ungureanu.

În ultima zi a evenimentului (duminică, 8 iulie) va avea loc Gala Festivalului „Gavriil Musicescu”, care va aduce pe scenă corurile câștigătoare. Evenimentul va fi transmis în direct pe TVR și online pe site-ul Asociației Iubire și Încredere.

Festivalul – Concurs Coral Internațional pentru Tineret „Gavriil Musicescu”, aflat la cea de a VI-a ediție, se desfășoară în perioada 1 – 8 iulie și este organizat de Asociația Iubire și Încredere în colaborare cu Primăria Municipiului Iași, prin Compartimentul Centenar. Mai multe detalii despre programul festivalului sunt disponibile pe site-ul Asociației Iubire și Încrederewww.iubiresiincredere.ro.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și prin implicarea voluntară a membrilor acestui cor. După 7 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 900 de coruri. 30.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

The post Cantus Mundi, partener al Festivalului „Gavriil Musicescu” din Iași appeared first on Curierul de Iasi.