B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro

Știri și noutățiVezi toate știrile

Centenarul Societății Simfonice George Enescu

Joi, 18 octombrie, în Sala Voievozilor a Palatului Culturii a avut loc evenimentul „Centenarul Societății Simfonice George Enescu”. Publicul prezent a avut oportunitatea de a asista la două momente speciale: conferinţa şi vernisajul expoziţiei aniversare „George Enescu la Iaşi (1917 – 1918)“, precum şi concertul cameral susţinut de pianista Raluca Ştirbăţ şi de violoncelistul Rudolf Leopold din Viena. În deschiderea evenimentului, primarul Mihai Chirica a amintit faptul că proiectul face parte din Programul Centenar al Primăriei Municipiului Iași (2017-2020), având și o finanțare din partea Guvernului României, prin  Ministerul Culturii și Identității Naționale.

„Mai parcurgem un pas din Programul Centenar al Primăriei Municipiului Iași și care ne aduce mai aproape de momentul culminant, adică de data de 1 decembrie, când va avea loc un eveniment atât de emoționant pentru poporul român. Ne-am implicat cu toții în aceste manifestări și am reușit să redescoperim cea mai frumoasă pagină din istoria României, unde s-au consemnat cele mai mari reușite ale personalităților intelectuale, dar nu numai, care au contribuit la proiectul de țară. În ultimii doi ani, de când am lansat Programul Centenar, am încercat să punem în valoare acele fragmente din istorie și ne propunem să le evocăm în continuare. Vreau să mulțumesc Ministerului Culturii pentru că a acceptat să finanțeze acest proiect, dar și instituțiilor culturale și academice care de fiecare dată sunt alături de noi atunci când vrem să punctăm rolul Iașului în înfăptuirea Marii Uniri”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul a acordat dinstincția „Ordinul Centenar” președintelui Societății Internaționale „George Enescu” din Viena, Raluca Știrbăț, violoncelistului Rudolf Leopold din Viena Anei-Maria Sandi, nepoata lui George Enescu.

Proiectul „Centenarul Societății Simfonice George Enescu” este unul din cele șapte proiecte din cadrul Programului Centenar al Primăriei Municipiului Iași (2017-2020) care au primit finanțare de la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale prin Comitetul Interministerial pentru Centenar: 540.000 de lei pentru construirea şi amplasarea drapelului naţional în scuarul de la intersecţia străzii Palat cu Splai Bahlui Mal Stâng, 1.000.000 de lei pentru realizarea şi amplasarea copiei statuii Regelui Ferdinand I Întregitorul la Chişinău, 2.000.000 de lei pentru reabilitarea Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial din Galata, 2.000.000 de lei pentru reabilitarea şi consolidarea Casei Berthelot, 150.000 de lei pentru restaurarea mormintelor din Cimitirul Eternitatea ale medicilor ieşeni căzuţi în Primul Război Mondial şi 73.000 de lei pentru „Centenarul Societăţii Simfonice George Enescu”.

The post Centenarul Societății Simfonice George Enescu appeared first on Curierul de Iasi.


Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Iasi

Evenimente în Iași