B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro

Știri și noutățiVezi toate știrile

Concert caritabil la Catedrala Mitropolitană

Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Parohia „Sf. Apostoli Petru și Pavel” – Bărboi, Parohia „Sf. Sava cel Sfințit”, Asociația „Prietenii Muzicii Moderne” și Corul Aletheia vă învită sâmbătă, 16 decembrie, ora 19 la Catedrala Mitropolitană din Iași la un Concert caritabil de excepție: „Pentru tine, Maică!”.

Din componența corului Altheia face parte și soprana Antonia Cucerenco, actualmente studentă la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași. În urmă cu puțin timp aceasta a aflat că mama ei este grav bolnavă fiind diagnosticată cu cancer în stadiul IV. Colegii, prietenii, profesorii Antoniei Cucerenco doresc să contribuie la salvarea mamei Antoniei în cel mai natural mod: actul artistic. „Doamna Elena Cucerenco nu este doar mama Antoniei, colega noastră din cor. Ea este un om care mereu a avut grijă de alții și care nu cere niciodată nimic. Pentru ea nimic nu e prea mult atunci când trebuie să dea. De aceea aș face orice să știu că va rămâne în viață pentru Antonia, vocea noastră de aur, pentru familia ei de copii cuminți și talentați, pentru noi toți cei care o iubim nespus”, spune Dorina Iușcă, lect. univ. dr. Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, dirijor. „Nu poți rămâne indiferent în fața strigătului adesea mut ce vine dinspre cel afectat, cât mai ales din partea celor apropiați. O fiică strigă. O mamă suferă.. Avem datoria morală de a nu rămâne indiferenți”, declară Mihaela Gârlea, lect. univ. dr. Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, coordonatoarea proiectului caritabil. Donațiile se pot face în Contul RO70BTRLRONCRT0425783001 deschis la Banca Transilvania pe numele Antonia Cucerenco.

The post Concert caritabil la Catedrala Mitropolitană appeared first on Curierul de Iasi.