B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro

Știri și noutățiVezi toate știrile

Finala Cupei României la fotbal feminin: Navobi luptă pentru câştigarea trofeului duminică, pe stadionul “Emil Alexandrescu”

Olimpia Cluj – Navobi Iași, finala Cupei României la feminin, se va disputa la Iași, pe 14 mai, de la ora 17:00, pe stadionul “Emil Alexandrescu”

Navobi Iași vrea trofeul Cupei României: “Sperăm să producem supriza”

După un an 2016 foarte bun, încununat cu un “podium” în Superligă, Navobi este aproape de a cuceri primul trofeu fotbalistic din istoria Iașiului.

Sezonul trecut a bifat cea mai importantă performanţă din istoria clubului: locul 3 în Superliga Naţională şi tot bronz în Cupa Balcanică! Echipa feminină de fotbal Navobi Iaşi “s-a născut” în urmă cu mai mulţi ani, la iniţiativa foştilor jucători de primă ligă Adrian Ambrosie şi Daniel Zafiris. “Totul a început în 2006, iar la început clubul avea doar grupe şi echipe pentru băieţi”, îşi începe povestea Adrian Ambrosie. “În 2010 am fuzionat cu Tricolorul Breaza şi a apărut astfel CSMS Iaşi, actuala echipă de Liga I. A fost şi momentul în care am dorit să continuăm sub acest nume şi să dăm o identitate unei echipe de fete, pentru că aveam cu ce şi cu cine să pornim la drum”, a mai spus acesta.

Acum, Navobi Iași ocupă din nou locul 3 în Superligă, dar a reușit o performanță extraordinară calificându-se în premieră în finala Cupei României, iar Iașiul e mai aproape ca oricând de un trofeu în fotbalul românesc.

Antrenorul Adrian Ambrosie consideră că Olimpia Cluj e favorită, dar spune că echipa lui va încerca să producă surpriza: “Am visat, am riscat, am muncit, am investit, am crezut și am realizat. Acestea ar fi pe scurt principalele caracteristici ale unei echipe frumoase, care a scris istorie pentru noi și pentru orașul Iași. Le mulțumesc fetelor care au sacrificat enorm ca să atingă acest obiectiv măreț. vom încerca să dăm o replică bună Olimpiei Cluj, care cred că are prima șansă la trofeu, dar ne vom strădui să facem un joc frumos!”.

Ieșencele speră și ele să furnizeze surpriza și și-au dezvăluit atuurile. “Munca depusă la unison de întreaga echipă şi dorinţa arzătoare de a ajunge şi mai sus de atât!”, a spus Nina Anca, purtătoarea banderolei de căpitan la Navobi, care a fost completată de Iulia Mera, fundașul central al formației ieșence: “Punctul nostru e unitatea grupului. De asemenea, ne dorim foarte mult să păstrăm trofeul la Iași. Ar fi ceva extraordinar”.

Lotul Navobi Iași
Portari: Mirela Abălașei, Cătălina Cojocaru, Andreea Sighiartau;
Fundași: Ștefana Ciobanu, Iulia Adalmina Zamfir, Iulia Mera, Larisa Ambrosie, Monica Bențoiu, Maria Spînu, Justine Prata, Ana Palaghia, Diana Nistor, Nadejda Vasilica;
Mijlocași: Nicoleta Deca, Rahela Gangal, Ana Maria Proca, Adina Rognean, Georgiana Ilaș, Elena Răduc, Nina Anca, Ana Foia, Alina Butnaru, Nadejda Colesnicenco;
Atacanți: Teodora Plăcintă, Artimeza Ciubotariu, Andreea Grigoraș, Loredana Nica, Ana Maria Vasile, Claudia Dollorenzo, Diana Petrescu.

 

Clujencele sunt hotărâte: “Venim să luăm trofeul înapoi”

Olimpia Cluj, echipa care domină de ani buni fotbalul feminin din România, s-a calificat în ultimul act al Cupei pentru a șaptea oară consecutiv

Clubul ardelean a cucerit ultimele șase titluri de campioană și cinci din cele șase Cupe puse la bătaie! Singurul eșec în competițiile interne a fost înregistrat anul trecut, când Olimpia Cluj a pierdut finala Cupei în fața rivalei ASA Târgu Mureș, scor 1-2, într-o partidă disputată pe stadionul „Corvinul” din Hunedoara. Finala de anul trecut a reprezentat singurul „scurtcircuit” al Olimpiei din ultimii ani pe plan intern.

În acest sezon, ardelencele par hotărâte să nu mai împartă niciun trofeu. Locul 1 în Superliga Națională, cu o linie de clasament demnă de celebra „Carte a Recordurilor” (15 victorii din tot atâtea partide și un golaveraj de 123-4!), Olimpia se îndreaptă nestingherită spre cel de-al șaptelea titlu consecutiv și, de asemenea, spre o nouă participare în UEFA Women’s Champions League. În cea mai importantă competiție intercluburi din lume, Olimpia a reușit să treacă de trei ori de grupe. În ediția 2012-2013, clujencele s-au oprit înaintea sferturilor de finală, dubă o „dublă” cu formația italiană A.S.D. Torres Calcio, care cucerise în acel an al patrulea titlu consecutiv în Peninsulă.

 În cele 13 ediții anterioare, Cupa României a poposit la Cluj în nouă rânduri, după succesele repurtate de Clujana, patru (2004, 2005, 2006 și 2008), și de Olimpia, cinci (2011, 2012, 2013, 2014 și 2015), orașul de pe Someș devenind o adevărată urbe favorită a trofeului!

„După înfrângerea din finala de anul trecut, în fața echipei ASA Târgu Mureș, ne dorim și mai mult aducerea Cupei României <acasă>, acolo unde îi este locul de ani buni! Promitem să tratăm această partidă cu maximă seriozitate, iar adversarul să fie sigur că se va bucura de respectul nostru. Vrem Cupa României înapoi la Cluj, nimic mai mult”, spune Ioana Bortan, căpitanul echipei Olimpia Cluj, desemnată cea mai bună jucătoare din campionatul intern în 2016.

Olimpia, formație care oferă loturilor naționale, indiferent de categoria de vârstă, cele mai multe jucătoare, e hotărâtă să bifeze în acest sezon o nouă dublă Cupă-Campionat! În această iarnă, după ani buni în care s-a aflat pe banca tehnică a multiplei campioane a României, Mirel Albon a preluat funcția de director tehnic, iar în funcția de antrenor principal a fost numit Marius Suller. Cu un nou tehnician, Olimpia își continuă, vorba vechilor cronicari, „mersul de metronom”!

Lotul Olimpiei Cluj
Portari: Lavinia Boandă, Szidonia Salamon, Georgiana Dârle;
Fundași: Lidia Havriștiuc, Teodora Meluță, Adina Giurgiu, Dariana Indrei, Melinda Nagy;
Mijlocași: Ioana Bortan, Ștefania Vătafu, Andreea Voicu, Raluca Borodi, Daniela Mateș, Cristina Carp, Carmen Ciobanu, Beatrice Tărășilă;
Atacanți: Mihaela Ciolacu, Mara Bâtea, Alexandra Lunca, Oana Negrea, Loredana Popa.

The post Finala Cupei României la fotbal feminin: Navobi luptă pentru câştigarea trofeului duminică, pe stadionul “Emil Alexandrescu” appeared first on Curierul de Iasi.


Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Iasi

Evenimente în Iași