B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro

Știri și noutățiVezi toate știrile

Gala Centenarului Filmului Românesc

În şedinţa ordinară programată vineri, 29 noiembrie, consilierii locali vor dezbate și un proiect de hotărâre privind organizarea evenimentului Gala Centenarului Filmului Românesc.

Lansat la începutul anului 2018, proiectul Centenarul Filmului Românesc a avut ca scop promovarea Centenarului Marii Uniri prin cinematografia românească din România şi Basarabia. În cadrul proiectului a avut loc difuzarea a 100 de filme în 100 de localităţi, cu 100 de personalităţi invitate. Astfel, într-o manieră emoţionantă, a fost marcată făurirea în urmă cu un secol a României Mari.

Având în vedere succesul acestei manifestări culturale, iniţiatorii proiectului propun organizarea pe data de 18 decembrie 2019 a Galei Centenarului Filmului Românesc la Ateneul Naţional din Iaşi. La acest eveniment vor fi invitaţi actorii, regizorii şi scenariştii care au susţinut această caravană, dar şi autorităţile locale care au sprijinit manifestarea pe parcursul acesteia. De asemenea, în cadrul bugetului de 45.000 de lei necesar organizării evenimentului, vor fi realizate o carte şi un documentar dedicat Centenarului Filmului Românesc.

The post Gala Centenarului Filmului Românesc appeared first on Curierul de Iasi.


Evenimente în Iași