B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro

Știri și noutățiVezi toate știrile

Iași, cooperare digitală cu orașele din Uniunea Europeană

Municipiul Iași a semnat Declarația privind o acțiune comună pentru încurajarea transformării digitale durabile în orașele și colectivitățile din Uniunea Europeană.
Declarația a fost lansată de Comisia Europeană, Comitetul Regiunilor, Președinția finlandeză a UE, EUROCITIES, Rețeaua Open and Agile Smart Cities (OASC) și Rețeaua europeană a laboratoarelor pentru modul de viață (ENoLL) cu scopul de a promova o modalitate europeană de transformare digitală și pentru a încuraja o dezvoltare durabilă a serviciilor digitale pentru orașe și comunități.
Este o declarație concretă și concentrată care urmărește prioritățile locale ale orașelor și comunităților din economia globală a datelor. Semnăturile inaugurale au fost date la 10 decembrie 2019, la Oulu, Finlanda, de către primarul orașului și ministrul eston al administrației publice.
Menționăm că Municipiul Iași a câștigat competiția Digital Cities Challenge și a semnat Declarația de cooperare privind transformarea digitală și creșterea orașelor inteligente. De asemenea, deține Președinția Rețelei Open and Agile Smart Cities (OASC) România.

The post Iași, cooperare digitală cu orașele din Uniunea Europeană appeared first on Curierul de Iasi.


Evenimente în Iași