B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro

Știri și noutățiVezi toate știrile

Iaşi, model de bune practici pe mobilitate la nivel european, în cadrul proiectului InnovaSUMP

În perioada 23-25 mai 2019 a avut loc la Iași o vizită de studiu (Staff exchange) a reprezentanților Primăriei Nicosia din Cipru (Lider de proiect) pe tema mobilității urbane, model de bună practică ce ar putea fi folosit pentru îmbunătățirea transportului public din capitala cipriotă, în cadrul proiectului InnovaSUMP, finanțat prin programul european INTERREG EUROPE.

Programul de studiu a inclus prezentări ale programului de modernizare al Companiei de Transport Public Iași, întâlniri cu conducerea companiei și cu specialiști în domeniul tehnic și al comunicării, vizitarea Depoului de tramvaie și a centrului de supraveghere al traficului mijloacelor de transport în comun. Reprezentanții Liderului de proiect au fost deosebit de interesați prezentarea noului sistem de e-tiketing și a investițiilor în infrastructura aferentă liniilor de tramvai, dar și de programul de reabilitare al stațiilor de autobuze din oraș într-un mod creativ și atrăgător. Programul a cuprins și o prezentare a centrului de management al traficului în oraș, o deplasare cu tramvaiul de epoca și cu tramvaie din seria tramvaielor tematice, o prezentare a proiectelor depuse spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional.

The post Iaşi, model de bune practici pe mobilitate la nivel european, în cadrul proiectului InnovaSUMP appeared first on Curierul de Iasi.