B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro

Știri și noutățiVezi toate știrile

Ieșenii, invitați să descopere tradiția japoneză prin Festivalul Hinamatsuri

Pe 3 martie, Asociația Româno-Japoneză Himawari Iași va organiza cea de-a XI-a ediție a Festivalului Hinamatsuri. Evenimentul inspirat din festivalul japonez cu același nume are scopul de a familiariza mediul cultural ieșean cu tradițiile pline de culoare ale Japoniei.

„Vă invităm la o nouă ediție a Festivalului Hinamatsuri organizat de Asociația Româno-Japoneză Himawari. Evenimentul se va desfășura în Sala Pașilor Pierduți din cadrul Universității «Alexandru Ioan Cuza», unde se vor desfășura activități precum workshop-uri de cultură și tradiție niponă, dar și jocuri tradiționale japoneze pentru toți”, arată organizatorii.

„Hinamatsuri” sau „Festivalul Păpuşilor” se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 3 martie pentru a ura fetelor sănătate şi noroc în viaţă. Este numit, de asemenea, şi „Festivalul piersicului”, deoarece, în calendarul vechi, data evenimentului se suprapune cu înflorirea piersicilor. Intrarea este liberă. Asociaţia Româno-Japoneză Himawari Iași are ca scop crearea unui cadru organizat care să promoveze cultura niponă şi studierea limbii japoneze prin organizarea de activităţi, spectacole şi evenimente.

The post Ieșenii, invitați să descopere tradiția japoneză prin Festivalul Hinamatsuri appeared first on Curierul de Iasi.