B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro

Știri și noutățiVezi toate știrile

“Math Gala”, eveniment de recunoaștere a performanțelor elevilor ieșeni la Matematică

Facultatea de Matematică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iași a organizat miercuri, în Aula Magna „Mihai Eminescu”, cea de-a treia ediție a evenimentului „MathGala – Festivitatea de premiere a laureaților Olimpiadei Județene de Matematică” (clasele IX-XII). Realizată în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Iași, manifestarea a fost destinată promovării matematicii ieșene. La eveniment a fost invitat să participle și primarul Iașului, Mihai Chirica. Edilul a oferit laureaților diplome de excelență în educație.

„Mă simt onorat să fiu față în față cu o comunitate de matematicieni, speranța mea fiind că nu veți abandona această disciplină, ci dimpotrivă veți evolua ca profesioniști până la cel mai înalt nivel. Această misiune este o provocare cu multe obstacole, într-o lume care este în continuă transformare. Principala abordare a noului val de schimbări este inteligența. Năzuințele cele mai mari pe care le are omenirea se bazează pe științele exacte. În ultimii ani, principala noastră deviză este România Inteligentă, o țară inovativă, bazată pe o evoluție industrială, tehnologică, pe inteligența artificială și pe promovarea de noi tehnologii.

O altfel de țară se bazează pe voi, cei care promovează astfel de direcții și care vor gestiona performanțele tehnologice. Omenirea se poate dezvolta doar prin inteligență, prin lucruri viabile, care creează mai departe servicii ce pot fi de folos societății. UAIC Iași prin Facultatea de Matematică reușește să conecteze noțiunile din programa universitară cu trendurile viitorului. Eforturile pentru educație și pentru aplicabilitatea acesteia trebuie prețuite, prin urmare felicit Inspectoratul Școlar Județean Iași pentru că nu renunță la furnizarea unei educații de calitate generațiilor tinere”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Manifestarea „Math Gala” evidențiază excelența în matematică a elevilor și profesorilor ieșeni, precum și oportunitățile de carieră pentru studenții și absolvenții matematicieni. Evenimentul a fost  inclus în programul „Zilelor Porților Deschise” și al proiectului ROSE desfășurat la Facultatea de Matematică din cadrul UAIC Iași.

The post “Math Gala”, eveniment de recunoaștere a performanțelor elevilor ieșeni la Matematică appeared first on Curierul de Iasi.


Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Iasi

Evenimente în Iași