B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro

Știri și noutățiVezi toate știrile

Municipiul Iași s-a înfrățit în mod oficial cu orașul israelian Ashdod

Duminică, 30 iunie, la Palatul Roznovanu, primarul Mihai Chirica a primit vizita unei delegaţii a oraşului Ashdod (Israel), condusă de primarul Yehiel Lasri. Cu acest prilej cei doi primari au semnat acordul de înfrăţire între cele două orașe. La eveniment a fost prezent și consulul general al României la New York, Radu Cătălin Dancu.

„Ashdod este un oraș frumos în care trăiesc oameni minunați. Au fost mai multe vizite, atât din partea noastră, cât și din partea edililor de acolo. Am convenit cu domnul primar să realizăm acestă înfrățire și astăzi am ajuns în acest moment fericit. Sper ca generațiile care vor veni să nu îngroape acest document, ci să-l folosească pentru a strânge și mai mult legăturile dintre ieșeni și cetățenii orașului Ashdod, dintre evreii de aici și evreii de acolo, dintre românii de aici și evreii din statul lor. Mulțumesc și rabinului Josef Wasserman pentru că am putut să corelăm acest moment cu Marșul Vieții”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Înfrățirea a fost aprobată în ședința Consiliului Local Iași din 28 februarie 2019, în luna martie edilul Municipiului Iași făcând o vizită de lucru în acest sens în orașul israelian.

„Sunt foarte bucuros că am ajuns în acest moment. Sunt foarte emoționat și de prietenia cu domnul primar Chirica. Voi face totul pentru ca acest acord să nu fie doar o bucată de hârtie, ci să fie o colaborare în toate domeniile. Sunt sigur că acest pas va fi unul benefic pentru locuitorii ambelor orașe”, a afirmat Yehiel Lasri.

Municipiul Iaşi este înfrățit și cu orașul israelian Haifa, printr-un acord semnat de primarii Mihai Chirica şi Yona Yahav pe 15 mai 2018.

Despre Ashdod

Metropolă aflată în top 4 la nivel naţional, după Tel Aviv, Ierusalim și Haifa, Ashdod este amplasat pe ţărmul Mării Mediearane, fiind un oraş cu profil industrial și universitar. Ashdod este port în sudul coastei mediteraneene a Israelului, la 60 de kilometri vest de Ierusalim. Orașul are 207.800 locuitori ṣi o suprafaţă de 47,272 kilometri pătrați. Alături de porturile Haifa și Eilat, Ashdod este unul din cele trei mari porturi comerciale ale Israelului. Orașul, care este unul din cele mai vechi din lume, este înfrățit și cu Municipiul Chișinău.

The post Municipiul Iași s-a înfrățit în mod oficial cu orașul israelian Ashdod appeared first on Curierul de Iasi.


RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR

COMISIA LOCALĂ DE FOND FUNCIAR

Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Iasi

Evenimente în Iași