B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro

Știri și noutățiVezi toate știrile

Noi artere de circulaţie vor fi modernizate

După ce la începutul lunii februarie Primăria a lansat licitaţia privind realizarea de lucrări de modernizare a încă şapte artere rutiere, deschiderea ofertelor firmelor participante va avea loc săptămâna viitoare, mai exact marţi, 14 martie.

Vor fi reabilitaţi în total 6,1 kilometri de carosabil: strada Smârdan (630 metri), şoseaua Bârnova (2,9 kilometri), strada Petre Vancea (607 metri), bulevardul Primăverii (602 metri), strada Moşu (382 metri) şi strada Ogorului (286 metri). Valoarea totală a lucrărilor a fost estimată la 13.601.104 lei. Lucrările ar putea să se finalizeze pe parcursul acestui an. De altfel, în proiectul bugetului local pentru acest an este prevăzută o sumă de 4,75 milioane lei pentru finanţarea lucrărilor la acest pachet de străzi.

„Până acum am reuşit să acoperim cea mai mare parte din reţeaua stradală centrală şi cea care face legătura cu zonele periferice. Ne-am îndreptat atenţia şi către modernizarea străzilor din afara centrului, spre exemplu cartierele Bucium şi Păcurari, ne-am dus şi spre zona Cicoarei, zona Păcureţ, zona Galatei, cu un pachet de străzi unde s-a finalizat proiectarea şi urmează să intre în procedura de licitaţie. Aşa cum spuneam şi la sfârşitul anului trecut, acest proiect vizează mai mult de 100 de străzi şi se va derula pe parcursul a patru ani, cu o valoare de peste 60 de milioane de euro, și pe care îl începem din acest an. Nu este uşor, întrucât va presupune un efort financiar considerabil, dar eu sunt convins că îl voi duce la bun sfârşit”, a declarat primarul Mihai Chirica.

The post Noi artere de circulaţie vor fi modernizate appeared first on Curierul de Iasi.