B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro

Știri și noutățiVezi toate știrile

“Oaza de verdeață” prinde viață cu fonduri europene

Primarul Mihai Chirica și Vasile Asandei, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord – Est au semnat miercuri, 5 februarie, contractul de finanțare europeană a proiectului “Oaza de verdeață din cartierul nostru”.

“Ne interesează impactul acestui proiect. Ne-am dus în zonele de cartier pentru a putea să transformăm zona din jurul blocului într-un loc care să ne facă plăcere. Nu trebuie doar în centrul orașului sau în jurul Primăriei să fie locuri atractive. Acestea trebuie să fie acolo unde ne petrecem cea mai mare parte a vieții noastre de zi cu zi. Vreau să mulțumesc Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord – Est pentru celeritatea cu care a abordat și acest proiect”, a declarat primarul Mihai Chirica.

„Sarcina mea este plăcută pentru că vin cu acest contract de finanțare. Oamenii se bucură când ajungem în acest punct, dar până la finanțare este foarte mult de muncă. Pe Programul Operațional Regional, Municipiul Iași are contracte în valoare totală de 157 de milioane de euro, ceea ce nu e puțin lucru. Sper ca în viitorul exercițiu financiar al Uniunii Europene să avem un portofoliu de proiecte de cea mai bună calitate. Sunt convins că și în perioada următoare Primăria Municipiului Iași va avea proiecte cel puțin la nivelul celor de acum. Sper să transformăm Regiunea de Nord-Est, în care să trăim, și s-o facem un loc preferat de toată lumea, un loc în care să muncim și să investim și să nu mai fim la coada clasamentului. Este momentul potrivit din toate punctele de vedere să îndrăznim să credem asta și să și purcedem la realizarea acestei viziuni”, a afirmat Vasile Asandei, director general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

Valoarea totală a investiţiei este estimată la 8.081.887 de lei, cu TVA (circa 1,69 milioane de euro), iar durata de realizare a proiectului la 28 de luni. Cofinanţarea necesară implementării proiectului se ridică la suma de 174.720,15 lei inclusiv TVA.

„Oaza de verdeaţă din cartierul nostru” este un program comunitar de revitalizare a spaţiilor publice abandonate sau degradate de mici dimensiuni, vizând reconversia şi refuncţionalizarea a 12.741 de metri pătraţi de teren neutilizat.

Terenurile care urmează a fi înfrumuseţate sunt situate pe aleea Prof. I. Simionescu (2.664 metri pătraţi), strada Bradului, nr. 17 A (4.250 metri pătraţi), strada Egalităţii, nr. 27 A (2.519 metri pătraţi), strada Butnari, nr. 13 A (1.673 metri pătraţi) şi strada Romană (1.635 metri pătraţi).

Proiectul va fi realizat cu cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional – Axa 4.2 „Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban, revitalizării oraşelor, regenerării şi decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului şi promovării măsurilor de reducere a zgomotului”.

The post “Oaza de verdeață” prinde viață cu fonduri europene appeared first on Curierul de Iasi.


RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR

COMISIA LOCALĂ DE FOND FUNCIAR

Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Iasi

Evenimente în Iași