B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro

Știri și noutățiVezi toate știrile

OMCO vrea să construiască o nouă fabrică la Iași

OMCO România SRL, parte din Grupul de firme BMT, va construi o nouă fabrică în Zona Industrială. Consilierii locali au aprobat vineri, 27 iulie, vânzarea prin licitație publică a trei terenuri situate în zona șoselei Iași – Tomești, nr. 33A, după ce compania depusese solicitări în acest sens. Suprafață totală a terenurilor este de 13.984 metri pătrați, toate loturile fiind situate lângă proprietățile societății comerciale menționate.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței Consiliului Local după o lungă dezbatere. Cei care au solicitat amânarea celor trei proiecte de hotărâre aferente au fost consilierii locali PSD. După trei pauze de consultare, votul plenului a fost pozitiv, fiind înregistrată o singură abținere.

„Înțeleg că un proiect poate deveni o luptă a unor vanități personale, dar vreau să fac și să facem lucruri care contează pentru acest oraș. Este un proiect pentru Iași, pentru ieșeni, care vizează zona de dezvoltare. Este un vot dat cu bună credință, pentru un domeniu de activitate de care are nevoie Iașul în momentul de față. Am înțeles și substratul emoțional și politic al unor consilieri. Niciun partid nu se poate face fără oameni. Dacă cineva va crede că un partid va crește folosind doar oameni mărunți, niciodată nu va ajunge un partid puternic. Partidele puternice se clădesc cu oameni puternici și pe termen lung. Am făcut un apel la consilierii PSD să voteze acest proiect și le mulțumesc pentru faptul că au înțeles că acest lucru este important pentru dezvoltarea orașului”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Compania are în proprietate în aceeași zonă 45.277 metri pătrați, pe care este construită, din anul 2014, o hală industrială de 11.366 metri pătrați.

The post OMCO vrea să construiască o nouă fabrică la Iași appeared first on Curierul de Iasi.


Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Iasi

Evenimente în Iași