B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro

Știri și noutățiVezi toate știrile

Primăria va extinde transportul public la nivelul Zonei Metropolitane Iași

Primarul Mihai Chirica a anunțat că municipalitatea ieșeană a semnat un acord cu Primăria comunei Miroslava în vederea extinderii rețelei de transport public de călători în Zona Metropolitană. Serviciul va fi asigurat de Compania de Transport Public (CTP) Iași. Următoarea comună cu care edilii discută este Bârnova. Conform primarului, proiectul va fi implementat numai după finalizarea lucrărilor la șoseaua Bârnova. „Odată cu cele 88 de autobuze noi și conform promisiunilor făcute în 2017, configuraţia traseelor de autobuz va suferi modificări majore determinate, în principal, de nevoia de a-i transporta şi pe ieşenii care domiciliază în Zona Metropolitană. Dacă în cazul comunei Popricani sau Ciurea încă se poartă discuţii, cu Primăria Miroslava am semnat un acord de colaborare. Până la finele acestei luni vom intra în Consiliul Local Iaşi cu un proiect de hotărâre vizând asigurarea de către Compania de Transport Public și a transportului de persoane spre şi dinspre Miroslava. Primarul Niță ne roagă să mergem până la capătul satului Vorovești. Vom vedea în ce măsură se poate realiza acest lucru. Nu este foarte departe de Primăria Miroslava. Stațiile de transport vor fi realizate de cele două primării, fiecare pe teritoriul său administrativ. Odată cu demararea acestui proiect vom supune plenului Consiliului Local și repararea tronsonului de drum care a rămas al nimănui, situat între cele două borne ale localităților. Nu este inventariat nici la Iași și nici la Miroslava. Vom continua parteneriatul și-l vom inventaria împreună”, a declarat Mihai Chirica.

Acordul cu Primăria Miroslava prevede asigurarea de către CTP a unei legături de transport din zona Podu Roș către complexul rezidențial Sun City (Primăria Miroslava).

The post Primăria va extinde transportul public la nivelul Zonei Metropolitane Iași. A fost semnat deja acordul cu Primăria Miroslava appeared first on Curierul de Iasi.