B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro

Știri și noutățiVezi toate știrile

Primarul Mihai Chirica a avut o întrevedere cu reprezentanții comunității italiene din România

Astăzi, 12 octombrie, în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași a avut loc o întrevedere a reprezentanților municipalității cu cei ai comunității italiene din România. Din delegația italiană, care a fost condusă de Excelența Sa Marco Giungi, Ambasadorul Republicii Italiene în România, a mai făcut parte Novella Enrico, consul onorific al Republicii Italiene la Iași, Ezio Peraro (Institutul Italian de Cultură), Luca Gentile (Agenția Italiană pentru Comerț Exterior), Roberto Musneci (Camera de Comerț Italiană pentru România) și Giulio Bertola (Confindustria România). La întâlnire au participat și reprezentanți ai Prefecturii, ai Inspectoratului de Poliție Județean Iași și ai Camerei de Comerț și Industrie Iași. Discuțiile au vizat, în principal, prezentarea Sistemului Italia în România (Sistema Italia in Romania), ocazie pentru dezbaterea problemelor ridicate de antreprenorii italieni.

„Este o vizită care vine să întărească relațiile economice și culturale dintre țările noastre. Am ascultat cu multă atenție proiectul de dezvoltare a noii metode de promovare a Italiei în România. Mi se pare un proiect provocator și pentru Guvernul României, care ar putea adopta o politică similară pentru a putea promova oamenii de afaceri români în exterior. Sunt convins că vizita de astăzi va lăsa urme puternice și că vom colabora foarte bine”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Printre aspectele dezbătute la întrevedere s-au numărat și înființarea unui Centru Cultural Italian la Iași, dezvoltarea turismului medical și a industriei prin cercetare și întărirea legăturilor cu Padova, oraș înfrățit cu Iașul.

„Aceasta este prima misiune oficială pe care o fac după lansarea Sistemului Italia în România. La Iași am găsit o realitate dinamică și variată, cu o prezență italiană importantă și diversificată, dar, mai ales, oportunități de dezvoltare. Am găsit modalități concrete de a colabora și am identificat interese comune. Suntem siguri că această sinergii pe care le-am identificat vor putea deveni programe concrete de colaborare”, a afirmat Ambasadorul Republicii Italiene la București.

The post Primarul Mihai Chirica a avut o întrevedere cu reprezentanții comunității italiene din România appeared first on Curierul de Iasi.