B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro

Știri și noutățiVezi toate știrile

Primarul Mihai Chirica, declaraţie de presă

În legătură cu atacurile mincinoase lansate în spațiul public potrivit cărora primarul Mihai Chirica ar fi achiziționat un imobil în valoare de 250.000 de euro cu bani proveniți din surse neverificabile, Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași este abilitat să transmită următoarea declarație de presă:

„De la începutul mandatului de primar al Municipiului Iași am subliniat că voi păstra integritatea morală și legală a Primăriei Municipiului Iași. Reiterez acest angajament și vreau să comunic următoarele:

  1. Sumele necesare pentru achiziția unui teren în valoare de 250.000 de euro provin, pe de o parte, din vânzarea unui teren deținut de 11 ani de părinții mei în zona Copou, teren care a fost vândut, urmând procedurile legale, pentru suma de 100.000 de euro. Diferența de bani a fost pusă de familia mea din sumele deținute conform Declarației de Avere din anul 2018 și anii anteriori, declarații care sunt publice și afișate pe site-ul Primăriei Municipiului Iași, în conformitate cu legislația în vigoare.
  2. Achiziția terenului despre care se face vorbire s-a făcut respectându-se toate prevederile legii, întregul proces fiind înregistrat notarial și fiscal.
  3. Proprietarul terenului este fiul meu, Ștefan, iar mama mea nu are alt rol decât cel de tutore, copilul fiind minor.
  4. În prezent, tot în conformitate cu legea, a fost depusă documentația de demolare a imobilului de pe terenul respectiv, deoarece nu prezintă nici siguranța și nici confortul necesare pentru familia mea.

Condamn cu vehemență încercarea unor adversari politici – prin intermediul unor aşa-ziși „jurnaliști” – de a transforma un lucru absolut firesc și legal într-un scandal public al cărui scop nu este doar denigrarea mea, ci și a familiei mele, ceea ce este absolut inacceptabil. Nu am nimic de ascuns și pot da orice explicații oricărui jurnalist al cărui demers este de bună credință și respectă deontologia profesională.

Pentru edificarea celor menționate mai sus, orice cetățean poate studia declarația de avere care se regăsește pe site-ul Primăria Municipiului Iași, așa cum prevede legislația în vigoare”.

 

The post Primarul Mihai Chirica, declaraţie de presă appeared first on Curierul de Iasi.


Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Iasi

Evenimente în Iași