B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro

Știri și noutățiVezi toate știrile

Proiectul Spitalului Regional de Urgenţă a fost finalizat

Primăria Municipiului Iași, alături de Ministerul Sănătății, Banca Europeană de Investiții și alte instituții responsabile, continuă demersurile pentru realizarea Spitalului Regional de Urgență. În acest sens, o delegație a Primăriei condusă de primarul Mihai Chirica se va deplasa joi, 6 decembrie, la sediul Băncii Europene de Investiții din București pentru prezentarea studiului de fezabilitate, a planului funcțional și a planului arhitectural de detaliu și finalizarea cererii de finanțare.

„Încheiem cu succes etapele din 2018 ale acestui proiect. Cei care asigură consultanţă pentru Ministerul Sănătăţii au reuşit să finalizeze proiectul Spitalului Regional de Urgenţă de la Iaşi. Practic, pe 6 decembrie ni se va prezenta varianta finală a acestuia, cea care va fi depusă spre finanţare la Comisia Europeană. Nu ştiu cât de relevantă este valoarea acestui spital – este, sigur că da -, dar important este efectul pe care acesta îl poate crea asupra sănătăţii populaţiei. Mă voi bucura, desigur, şi pentru finalizarea spitalelor regionale de la Cluj şi Craiova, dar mă bucur cu atât mai mult pentru noi, Iaşul reuşind să finalizeze documentaţia în vederea aplicării pe fondurile europene”, a declarat primarul Mihai Chirica într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, 5 decembrie.

De asemenea, luni, 10 decembrie, la Prefectura Iași, Ministerul Sănătății și Agenția pentru Protecția Mediului Iași vor organiza și dezbaterea publică a impactului asupra mediului pentru proiectul Spitalului Regional de Urgență.

Conform draftului studiului de fezabilitate, Spitalul Regional de Urgenţă va avea 850 de paturi, dintre care 776 pentru îngrijire medicală acută şi 74 pentru îngrijirea critică. De asemenea, unitatea medicală va deţine toate specialităţile unei spital de urgenţă, urmând a fi dotată cu tehnologie de ultimă generaţie.

Valoarea proiectului este estimată la 470 de milioane de euro.

The post Proiectul Spitalului Regional de Urgenţă a fost finalizat appeared first on Curierul de Iasi.