B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro

Știri și noutățiVezi toate știrile

Tinerii din Iași pregatiți să fie Lideri pentru Europa

În perioada 30 noiembrie  – 04 decembrie, la Iași, 200 de tineri, din 25 de unități de învățământ (liceal și universitar) în cadrul a 8 sesiuni de formare au fost selectați și au participat la a IV-a ediție a trainingului Lideri pentru Europa. În cadrul trainingului formatorii naționali și internaționali i-au informat pe participanți referitor la prioritățile Strategiei Uniunii Europene pentru Tineret, le-au prezentat oportunitățile pentru dezvoltarea lor socio-profesională. Moderatorii sesiunilor au fost specialiști în activitatea de tineret cu expertiză la nivel național și internațional și au reprezentat instituții guvernamentale și neguvernamentale din Portugalia, Polonia, Macedonia și România.

Pe parcursul weekendului, tinerii au lucrat în grupe de câte aproximativ 25 de persoane în cadrul celor 8 sesiuni de formare. Luni, 3 decembrie 2018, la Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași tinerii s-au bucurat de reunirea în plen pentru primirea certificatelor de participare. La ceremonie au participat și cadre didactice reprezentând instituțiile educaționale partenere în proiect și trainerii naționali și internaționali. Primarul Municipiului Iași, domnul Mihai Chirica, a felicitat tinerii pentru implicare și interesul lor în dezvoltarea competențelor.

Asociația EuroDEMOS implementează proiectul Lideri pentru Europa – ediția a IV-a , în perioada august – decembrie 2018, proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Iași, proiect care promovează cetățenia activă, participarea conștientă a tinerilor la dezvoltarea comunității și parteneriatul între instituții din sectorul neguvernamental, administrația publică și sectorul educațional din Iași pentru dezvoltarea activității de tineret la nivel local.

The post Tinerii din Iași pregatiți să fie Lideri pentru Europa appeared first on Curierul de Iasi.


Evenimente în Iași