B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro

Știri și noutățiVezi toate știrile

UMF va primi gratuit spații de la municipalitate pentru un proiect medical de amploare

Municipalitatea va sprijini derularea unui important proiect al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” prin oferirea în mod gratuit a unor spații aflate în incinta mai multor unități spitalicești din Iași. În acest sens a fost elaborat un proiect de hotărâre care va fi supus votului în ședința extraordinară a Consiliului Local de luni, 17 februarie.

Astfel, Primăria Municipiului Iași va oferi cu titlu gratuit o serie de spații aflate în incinta Spitalului Județean de Urgență „Sf Spiridon”, Spitalului de Recuperare și a Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” în vederea desfășurării proiectului „Rețea transfrontalieră integrată pentru servicii avansate de sănătate în domeniul obezității, diabetului și a altor tulburări metabolice”, implementat în colaborare cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Chișinău.

În cadrul acestui proiect vor fi achiziționate echipamente necesare în activitatea de cercetare, care ulterior implementării proiectului vor fi utilizate și în alte studii de cercetare ce vor permite identificarea unor metode noi de depistare și vindecare a unor maladii care au un impact major asupra populației în momentul actual. Personalul medical specializat din cadrul spitalelor va participa la activități de instruire și consultanță pentru utilizarea infrastructurilor medicale achiziționate prin proiect. Beneficiarii direcți ai proiectului sunt pacienții tuturor institutiilor spitalicești care sunt implicate în implementarea acestei platforme multidisciplinare.

Spațiile respective sunt în proprietatea publică a Municipiului Iași și vor fi cedate spre folosință pentru o perioadă de 15 ani.

The post UMF va primi gratuit spații de la municipalitate pentru un proiect medical de amploare appeared first on Curierul de Iasi.


RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR

COMISIA LOCALĂ DE FOND FUNCIAR

Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Iasi

Evenimente în Iași