B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro


UAIC traverseaza EUROPA...pe DUNARE


Joi, 26 iulie Marin Chirazi, decanul Facultatii de Educatie Fizica si Sport si Alin Vorniceanu, masterand in cadrul aceleasi facultati, au inceput cursa in doborarea recordului de parcugere a fluviului Dunarea, partea navigabila, fiecare cu caiacul lui, din Ulm, Germania pana in Sfantu Gheorghe, Marea Neagra. Traseul are aproximativ 2700 km, ultimul record (nu e record mondial, nu sunt facute demersuri in aceasta privinta) fiind de 42 de zile, obtinut tot de doi romani in cursul anului curent.
Vineri, 24 august, caiacistii au ajuns la destinatie, dupa parcurgerea intregului traseu, stabilind un nou record de 30 zile. Cei doi practicanti de caiac nu au fost lipsiti de incercari fizice si psihice, reusind sa isi atinga norma zilnica de 100 km/ zi doar dupa iesirea din Germania unde au fost obligati sa evite 10 baraje (timp de cateva zile au parcurs minim 15 km pe jos, carand caiacul pe dupa cap cu un sistem inventat de Marin Chirazi, tocmai pentru a proteja mainile)
Prin proiectului desfasurat sub egida Iasi Oras European al Sportului s-a reusit doborarea recordului, promovarea Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, a orasului Iasi si a Romaniei pe tot traseul european, cat si elaborarea unui proiect de cercetare. Cei doi practicanti de caiac au beneficiat de monitorizarea permanenta a indicatorilor fiziologici, din care vor rezulta informatii relevante despre oboseala rezultata din efortul fizic si psihic indelungat.


RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR

COMISIA LOCALĂ DE FOND FUNCIAR

Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Iasi

Evenimente în Iași