B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro


22 septembrie


22 septembrie - Ziua Europeană fără Maşini

În fiecare an, în centrul marilor oraşe europene, traficul este oprit pentru câteva ore, într-un perimetru destinat exclusiv pietonilor, bicicliştilor şi vehiculelor ecologice astfel încât localnicii se pot bucura de oraşul lor, mai liniştit şi mai puţin poluat.

Această iniţiativă, aparţinând Comunităţii Europene, îşi propune să atragă atenţia asupra necesităţii de a proteja mediul înconjurător deoarece asistăm la o creştere constantă a numărului de autovehicule şi a traficului în oraş ce conduce la o degradare a vieţii cetăţenilor: poluarea aerului, zgomot, blocarea circulaţiei.

Cu această ocazie Primăria Municipiului Iaşi organizează, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi al Direcţiei pentru Sport Iaşi, concursuri de desen şi competiţii sportive pentru elevi.

Conform măsurătorilor realizate de către reprezentanţii Ministerului Mediului, nivelul de poluare în perimetrul interzis circulaţiei scade la valori de până la 10 ori mai mici decât în perioada când circulaţia autovehiculelor este permisă.


Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Iasi

ALEGERI LOCALE - 27 septembrie 2020

Evenimente în Iași