B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro


Campania de ajutorare a persoanelor vulnerabile atrage tot mai mulți donatori


Primăria Municipiului Iași continuă să ajute persoanele aflate în nevoie în timpul pandemiei COVID-19, iar campania atrage un număr semnificativ de instituții care se alătură acestui efort.

Pe lângă acțiunile Direcției de Asistență Socială (DAS) de aprovizionare cu alimente și produse de igienă a persoanelor vulnerabile, în perioada 30 martie – 3 aprilie au fost atrase și donații de la parteneri privați.

Astfel, Crucea Roșie a donat 16 pachete alimentare (8 kilograme / pachet) distribuite persoanelor vârstnice fără venituri și 107 pachete alimentare (5 kilograme / pachet), cu produse de carmangerie, iaurt, pâine și apă în bidoane de 5 litri, care au fost distribuite astfel: 28 de pachete familiilor vulnerabile fără venituri, 45 de pachete familiilor autoizolate la domicliu, fără venituri, și 34 pachete persoanelor vârstnice fără venituri.

Universitatea „Gh. Asachi” a donat 20 pături și 20 cearşafuri, care au fost distribuite persoanelor fără adăpost cazate la Baia Populară, 70 kilograme de legume, care au direcționate către Cantina de Ajutor Social, și 20 de saltele, care au fost direcționate către noul adăpost de noapte de la Baia Comunală, iar Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă” a donat opt porţii de hrană caldă pe zi, care au fost distribuite persoanelor vârstnice fără venituri.

Fundaţia „Hecuba” a donat 50 de prosoape, care au fost distribuite persoanelor fără adăpost de la centrul de la Baia Comunală. La aceiași beneficiari au ajuns și cele 60 de mic dejunuri pe zi oferite de Fundaţia „Emmaus”.

Totodată, Casa Lebăda a oferit 70 de pachete cu produse de igienă, care au fost acordate persoanelor vârstnice, iar 60 de pachete de igienă corporală de la Uniunea Europeană beneficiarilor de la centrul din bulevardul C. A. Rosetti.

Spitalul Clinic de Recuperare a oferit 40 de litri de lapte și 80 de cutii de iaurt, laptele fiind direcționat către Cantina de Ajutor Social, iar cutiile de iaurt fiind incluse în mic dejunul beneficiarilor centrului din bulevardul C. A. Rosetti.

De asemenea, 150 de pâini au fost acordate persoanelor vârstnice şi familiilor în autoizolare, donația fiind făcută de Panifcom SA.

Conducerea Primăriei Municipiului Iași mulțumește tuturor companiilor și instituțiilor care au donat deja produse sau bani și încurajează întreaga comunitate să sprijine persoanele vulnerabile!

The post Campania de ajutorare a persoanelor vulnerabile atrage tot mai mulți donatori appeared first on Curierul de Iasi.


Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Iasi

ALEGERI LOCALE - 27 septembrie 2020

COMISIA LOCALĂ DE FOND FUNCIAR

Evenimente în Iași