B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro


Complexul Urbanistic Palas Iași


Contact: 0232 209 800

Email: office.is@palasiasi.ro; marketing.palas@palasiasi.ro

Website:www.palasiasi.ro
www.palasmall.ro


Situat in inima orasului, la doar cateva minute distanta de cele mai reprezentative edificii ale Iasului si ingloband una dintre emblemele orasului, Palatul Culturii, ansamblul urbanistic PALAS este considerat a fi un adevarat “oras in inima orasului”.

Aducand, pentru prima data in Iasi, ideea de „lifestyle center”, PALAS integreaza in acest complex unic trei cladiri de birouri, un mall, o “strada comerciala” - Palas Shopping Street, un supermarket, un cinematograf cu 10 sali, food court, parcul Palas, un amfiteatru in aer liber, o zona numai cu cafenele si restaurante, hoteluri de 4 *, un bloc de apartamente si o parcare subterana cu 2500 locuri.

Recent, aici au fost expuse si o parte din vestigiile, descoperite odata cu lucrarile pentru edificarea ansamblului Palas: un fragment dintr-o roata hidraulica si chioscul cu havuz (datand din vremea domnitorului Vasile Lupu), o fantana din piatra din secolul al XIX-lea, fragmente din instalatiile utilitare (conducte de apa din lemn si din ceramica, din perioada secolelor XVII-XVIII), sau portiuni din pilonii de lemn care intareau malurile iazului domnesc, din ansamblul Curtii Domnesti.

Conceptul propus, de lifestyle center, a insemnat combinarea functiunilor de comercial, office, hotelier, rezidential, entertainment cu segmentul de servicii, precum si importante spatii dedicate activitatilor culturale (galerii de arta, muzeu, amfiteatru, biblioteca) si de recreere (gradina publica a ansamblului urbanistic).

Foto: VALENTINA BAGIRIANU - Palatul Culturii


RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR

COMISIA LOCALĂ DE FOND FUNCIAR

Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Iasi

Evenimente în Iași