B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro


Comunicat de presă: “Avem dragoste de oferit!" - Eveniment caritabil în sprijinul copiilor și tinerilor cu autism


                                                                    

Avem dragoste de oferit!" Eveniment caritabil în sprijinul copiilor și tinerilor cu autism

Comunicat de presă

 

Să oferim un dram de speranță copiilor și tinerilor cu autism din Iași, cu sprjinul comunităților românești din diaspora.

 

* Cum a afectat pandemia Covid 19 această categorie?

Impactul pandemiei COVID 19 în rândul copiilor şi tinerilor cu autism, dar şi a familiilor acestora, aflați în programele Asociaţiei Naţionale pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România – filiala Iaşi a fost unul foarte puternic. Efectele sunt greu de cuantificat deocamdată.

Problemele cu care aceste persoane se confruntă s-au amplificat și au creat un factor de destabilizare de care chiar nu aveau nevoie. Suspendarea activităţilor pe perioada stării de urgenţă şi respectarea restricţiilor impuse au condus la dificultăţi de adaptare a copiilor şi tinerilor cu autism şi la dificultăţi de relaţionare familială. Modul de adaptare al persoanelor cu autism diferă, de la acceptarea situatiei, la furie si comportamente negative, întrucât depedența de părinți este totală, iar lipsa acestora conduce la dezechilibre majore. Familiile s-au confruntat cu accentuarea problemelor financiare şi a stărilor emoţionale, în special cu neputinţa de a face faţă situaţiilor de risc nou apărute, atât în rândul copiilor şi tinerilor cu autism, cât şi în familiile acestora.

*Soluția? Să fim împreună la evenimentul caritabil “Avem dragoste de oferit!"

Așa a luat naștere proiectul ce propune realizarea unui eveniment caritabil care se va desfăşura în luna decembrie 2020. Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România – Filiala Iași (ANCAAR – Filiala Iași), împreună cu Biroul Diaspora al Primăriei Municipiului Iași, Ateneul Național din Iași, Radio Hit, Iași TVLife și comunitățile românești din diaspora organizează evenimentul “Avem dragoste de oferit!".

Eveniment caritabil este organizat în sprijinul copiilor cu autism. Cui ne adresăm? Asociațiilor românești din Diaspora, și nu numai.

* Unde se pot face donațiile?

În cadrul unui spectacol la Ateneul Național din Iași Corul de Copii al Municipiului Iași coordonat de doamna Raluca Zaharia va susține un moment artistic în sprijinul copiilor și tinerilor din asociație, fără spectatori. Membrii corului vor avea în mâini decorațiuni lucrate de copiii cu autism în atelierul lor, obiecte care vor fi dăruite celor care vor face donații în contul asociației. Vă puteți alege decorațiunea pe care o doriți!

Concertul va fi înregistrat și difuzat de postul de televiziune Iasi TVLife la data de 25 si 26 decembrie, precum și prin intermediul canalelor online ale partenerilor (pagina de Facebook Iasi Tv Life, Radio HIT Iași, a primăriei MunicipiuluiIași, ANCAAR Iași, RePatriot Iași, canalul de YouTube al Iași TvLife și al Primăriei Municipiului Iași) la data 20 decembrie ora 19.00, în preajma Sărbătorii Crăciunului.

* Cum ar fi dacă Crăciunul nu ar veni dintr-un magazin. Poate Crăciunul... înseamnă mai mult de atât!

Fondurile obținute vor fi utilizate în susținerea proiectelor pentru beneficiarii asociației și în achiziționarea de materiale necesare intervenţiilor terapeutice tratamentului și de resurse în vederea desfășurării programelor în care sunt implicați copii, tinerii şi familiile acestora.

Donațiile vor putea fi făcute prin intermediul platformei Galantom, accesând link-ul https://ancaar-iasi.galantom.ro/p/carmengherca2 sau direct în contul asociației RO64 BSEA 0020 0000 0029 2882, deschis la Credit Agricole – Romania.

 


RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR

COMISIA LOCALĂ DE FOND FUNCIAR

Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Iasi

Evenimente în Iași