B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro


Kasta Morrely Fashion Week şi Gala Premiilor în Industriile Creative, stil şi rafinament la Iaşi (I)


Ediția cu numărul VII a FESTIVALULUI INDUSTRIILOR CREATIVE s-a desfășurat între 2 – 4 noiembrie 2018, la Sala Polivalentă din Iași. Evenimentele principale găzduite de festival au fost Kasta Morrely Fashion Week și Gala Premiilor în Industriile Creative.

Prima seară a festivalului a fost deschisă cu un moment special dedicat Centenarului Marii Uniri, realizat de Fanfara Garnizoanei Iași.

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a susţinut un discurs dedicat ieșenilor și profesioniștilor din industriile creative.

Pe scena festivalului, primarul Mihai Chirica a înmânat Diplomele de Excelență pentru Promovarea industriilor creative ieșene la nivel național și internațional pentru Diana Alexandroae Președintele Asociației Kasta Morrely, Talida Moreli (Directorul General Kasta Morrely Fashion Week), Diana Morelli (Director de imagine Kasta Morrely Fashion Week) și Ana Cristina Zacornea (consilier Kasta Morrely Fashion Week).

La finalul momentului, i-a fost înmânată Diplomă de Excelență pentru Promovarea industriilor creative ieșene la nivel național și internațional Excelenţei Sale Dr. Morel Bolea –  Conte al Familiei Imperiale şi Regale Rurikovich, personalitatea care a initiat, organizat si coordonat proiectul de cercetare Kasta Morrely ce a avut ca rezultat conceperea pentru prima dată în lume a Standardului ocupational Manechin și a Standardului ocupational Organizator spectacole. Datorită acestui proiect de cercetare există astăzi  Asociația Kasta Morrely și Festivalul Industriilor Creative.

Seria de prezentări și spectacole de modă a fost demarată de prezentarea de modă a designerul ELI LĂSLEAN. Cu peste 25 de ani de activitate in lumea fascinanta a modei, Eli Lăslean a creat pentru femei celebre din România, fapt suprins și în filmul aniversar realizat de Tedy Necula și proiectat în deschiderea momentului Eli Lăslean.

 

Recunoscut drept cel mai bun designer român de avangardă, GEORGE HOJBOTĂ a revenit pe podiumul Kasta Morrely Fashion Week cu „un adevarat pelerinaj vestimentar”, după cum îi place să le descrie chiar George Hojbotă. Conceptele de creaţie au oscilat între retro şi futurist, urban-fantastic, arhitectural-poetic.

Kasta Morrely Fashion Week a continuat cu un moment Teatru de Modă® interpretat de copilașii Kasta Morrely Kids.

BARBARA LANGELLOTTI ATELIER a prezentat o colecție de rochii de mireasă, care a suprins plăcut publicul prin materialele și lucrătura deosebit de migăloasă. În finalul prezentării Diana Morelli a defilat cu o rochie de mireasă în culoarea neagră, care a atras aplauze generoase din audiență.

Prezentarea designerului MIHAELA ANDRONIC s-a distins prin creații rafinate si sofisticate, cu vizibile influente glamour, care îmbracau armonios siluetele feminine, aducând in prim plan, grația, eleganta, înnobilate de o calitate excepțională a executiei si finisajelor.

Studenții Geanina Ciobanu, Monica Moroșan și Bianca Rusu, sub îndrumarea doamnelor conferențiar univ. Cornelia Brustureanu și lector univ. Cristina Hîrțescu, din cadrul UNIVERSITĂȚII NAȚIONALE DE ARTE DIN IAȘI, au prezentat colecția Drăgaika. Colecția a evocat sărbătoarea populară închinată coacerii holdelor.

Designerul HANADI ABBOUND din LIBAN a prezentat o colecție cu rochii din materiale prețioase, scumpe și rare, inspirată din mondenitatea țării sale.

Designerul român FLORIN DOBRE a încheiat seara de festival cu prezentarea colecției ,,# REZIST(in) Romania 100”, ce are ca laitmotiv anul centenarului pe care-l traversează țara noastră. „Ca indemn al unui gând, îmi doresc ca oamenii din țara mea să învețe să iubească românește. Deci iubiți-ne și dați mai departe! La multi ani România, la multi ani români!”, spune și Florin Dobre.

Organizatori si parteneri principali: Asociatia Kasta Morrely, Compania BETTY ICE si Primaria Municipiului Iasi.

 

The post Kasta Morrely Fashion Week şi Gala Premiilor în Industriile Creative, stil şi rafinament la Iaşi (I) appeared first on Curierul de Iasi.


Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Iasi

ALEGERI LOCALE - 27 septembrie 2020

Evenimente în Iași