B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro


Măsuri de dezinfectare a intrărilor și spațiilor comune din blocuri


Printre numeroase alte demersuri de combatere a pandemiei COVID-19, Primăria Municipiului Iași a luat și o serie de măsuri suplimentare de dezinfectare a intrărilor și spațiilor comune din blocuri.

În condițiile în care în Municipiul Iași sunt inventariate 4.341 scări de bloc, inclusiv cele din noile complexuri rezidențiale care s-au transformat în asociații de proprietari, Direcţia Fond Locativ, prin Serviciul Asociaţii de Proprietari, a achiziționat încă de la sfârșitul lunii martie 4.499 de preșuri pentru încălțăminte care pot fi îmbibate cu dezinfectant, în valoare de 40.360 de lei, care au fost montate la toate scările.

În paralel, Primăria Municipiului Iași a achiziționat 10 tone de hipoclorit de sodiu în concentrație de 12,5%, în valoare totală de 74.018 lei. Până în prezent municipalitatea a distribuit către asociațiile de proprietari / locatari 4.300 de litri de soluție pentru dezinfectarea scărilor de bloc, iar distribuirea va continua și în perioada următoare.

Având în vedere că asociațiile de proprietari / locatari au persoane angajate pentru activitatea de curățenie, conducerea Primăriei Municipiului Iași face apel la reprezentanții asociațiilor să ia măsuri pentru dezinfectarea riguroasă și periodică a spațiilor comune.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași a decis încă din 17 martie 2020, prin Hotărârea nr. 5, că „asociațiile de proprietari / locatari trebuie să aplice zilnic măsuri de dezinfectare a zonelor de acces (intrările în scările de bloc) în imobile cu substanțe dezinfectante pe bază de clor”.

Ulterior, Ordonanţa Militară nr. 8  din 9 aprilie 2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 a stabilit, la articolul 16, că „se recomandă autorităților administrației publice locale și proprietarilor, persoane fizice sau juridice, să monteze dispozitive cu soluții dezinfectante la intrările în imobilele cu destinația de locuințe colective și să dezinfecteze periodic lifturile, casa scărilor și celelalte spații comune din interiorul acestor imobile”.

În aceste condiții, prin Hotărârea nr. 12 din 10 aprilie 2020, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis că „Municipiul Iași va pune la dispoziția asociațiilor de proprietari / locatari substanța dezinfectantă necesară dezinfectării spațiilor comune, anume câte doi litri de hipoclorit de sodiu în concentrație de 12,5% / săptămână / scară de bloc (cu un număr mediu 20 de apartamente). Asociațiile de proprietari / locatari au obligația de a efectua operațiunile de dezinfecție cel puțin săptămânal sau ori de câte ori este necesar”.

The post Măsuri de dezinfectare a intrărilor și spațiilor comune din blocuri appeared first on Curierul de Iasi.


Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Iasi

ALEGERI LOCALE - 27 septembrie 2020

COMISIA LOCALĂ DE FOND FUNCIAR

Evenimente în Iași