B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro


Măsuri municipale de combatere a răspândirii coronavirusului


HOTĂRÂREA NR. 2 din 11.03.2020

a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași

Art.1. (1) În perioada 11.03.2020 – 22.03.2020, inclusiv, se suspendă desfășurarea oricărui eveniment organizat de către instituțiile de cultură din subordinea Municipiului Iași (muzee, case de cultură etc)

Art.2. Poliția Locală Iași și Direcția de Asistență Socială Iași va asigura monitorizarea activă și permanentă a celor care se află în autoizolare împreună cu toți membrii familiei. Poliția Locală Iași va comunica până la data de 13.03.2020 către Instituția Prefectului – Județul Iași, datele de contact ale persoanelor responsabile cu verificările la domiciliu a acestor persoane, la adresa: contact@prefecturaiasi.ro.

Art.3. Poliția Locală Iași va informa persoanele izolate la domiciliu despre faptul că nerespectarea măsurilor impuse, precum și declararea necorespunzătoare a adevărului, constituie contravenție la normele privind prevenirea și combaterea bolilor transmisibile, precum și la prevederile Codului penal cu privire la falsul în declarații, și se sancționează de către reprezentanții DSP Iași cu amendă de la 5.000,00 – 10.000,00 lei, potrivit Hotărârii nr.857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice .

Art.4. Poliția Locală Iași și Poliția Municipiului Iași vor identifica prin orice mijloace persoanele revenite în țară începând cu data de 09.03.2020 și care nu figurează pe lista transmisă de către Direcția de Sănătate Publică Iași. După identificare, se va transmite informare către Instituția Prefectului – Județul Iași pe adresa de e-mail contact@prefecturaiasi.ro și Centrul de Permanență DSP Iași la numărul de telefon/fax 0232241963 și la numărul de telefon 0730240392.

Zonele declarate roșii și galbene sunt actualizate în permanență și sunt disponibile pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică https://www.cnscbt.ro/.

Art.5. Municipiul Iași va identifica până la data de 13.03.2020 unitățile de cazare care ar putea fi folosite ca spații pentru carantinare pentru persoanele venite în țară din zonele declarate roșii în ceea ce privește infectarea cu noul coronavirus. Măsura va fi dusă la îndeplinire de către domnii viceprimari Gabriel Harabagiu și Radu Botez.

Datele privind unitățile de cazare identificate vor fi comunicate către Instituția Prefectului – Județul Iași pe adresa de e-mail contact@prefecturaiasi.ro, până la data de 13.03.2020.

Art.6. Municipiul Iași va lua măsuri în vederea intensificării acțiunilor preventive și de informare derulate în spațiile publice cu aflux de persoane (gări, autogări, târguri, piețe, spații comerciale, mijloace de transport în comun), în vederea conștientizării populației, precum și a operatorilor economici, cu privire la importanța respectării măsurilor de sănătate publică dispuse. Măsura va fi dusă la îndeplinire de către Biroul de Comunicare din cadrul Serviciului de Dezvoltarea Capacității Administrative.

Art. 7. Municipiul Iași va informa populația că pot apela TELVERDE 0800800358 în cazul în care doresc informații despre situațiile legate de COVID-19, iar în cazul apariției unor simptome de boală vor apela imediat, Serviciul de Urgență 112, precum și Centrul de Permanență DSP Iași la numărul de fax 0232-241963 și la numărul de telefon 0730-240392. Măsura va fi dusă la îndeplinire de către Direcția Relații Publice și Transparență Decizională și Poliția Locală Iași.

Art. 8. Direcția de Asistență Socială va asigura zilnic câte o porție de hrană, în baza legii cantinelor în limita a 12 lei/porție (porția va cuprinde felul I, felul II și supliment), pentru persoanele pentru care a fost dispusă măsura carantinării/izolării în spațiile special amenajate, puse la dispoziție de către Municipiul Iași.

Pachetele cu hrană vor fi distribuite zilnic în intervalul orar 13,00 – 15,00 de către personalul din cadrul Poliției Locale Iași și a Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

Art. 9. Direcția de Asistență Socială va asigura pentru cele 4 module de necesitate amenajate pentru zona de carantină, aparatură electrocasnică de strictă necesitate, respectiv 4 frigidere mici și 4 cuptoare cu microunde.

Art.10. Municipiul Iași va demara în regim de urgență procedurile de achiziție în vederea închirierii unităților de cazare care ar putea fi folosite ca spații pentru carantinare pentru persoanele venite în țară din zonele declarate roșii în ceea ce privește infectarea cu noul coronavirus. Procedura va fi coordonată de domnul viceprimar Gabriel Harabagiu.

Art. 11. (1) D.L.E.P. Iași va lua măsuri de protecție suplimentare pentru personalul angajat care eliberează certificate de deces, în special pentru persoanele a cărui diagnostic de deces a fost infecția cu coronavirus.

(2) S.C. Servicii Publice Iași SA va lua măsuri de protecție suplimentare la activitatea de înhumare, în special la înhumarea persoanelor decedate a cărui diagnostic de deces a fost infecția cu coronavirus.

Art. 12. (1) S.C. Servicii Publice Iași SA va asigura dezinfecția de două ori pe zi a spațiilor în care își desfășoară activitatea D.L.E.P. Iași.

(2) În vederea asigurării dezinfectării spațiilor, S.C. Servicii Publice Iași SA va proceda la achiziționarea de atomizoare și substanțe de dezinfecție.

Art. 13. Direcția de Exploatare Patrimoniu va organiza procedurile de închiriere a locurilor de parcare doar în sistem on-line.

Art. 14. Personalul angajat care lucrează la ghișeele cu publicul, vor purta obligatoriu mănuși, măști de protecție și li se va pune la dispoziție substanțe dezinfectante pentru mâini. Dezinfectarea suprafețelor se va face la fiecare două ore, iar ventilarea spațiilor în care lucrează la fiecare oră.

Art. 15. Se anulează desfășurarea cursurilor de achiziție publică, organizate în perioada 12.03 – 13.03.2020 în spațiul de la Starea Civilă.

Art.16. Prin decizie internă fiecare conducător de unitate/instituție va decide programul de lucru al angajaților.

Art.17. Prezenta Hotărâre va fi comunicata prin grija Centrului de Informatii pentru Cetateni către Instituția Prefectului – Judeţul Iași, Poliția Locală Iași, Poliția Municipiului Iași, Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași, SC Servicii Publice Iași SA, Direcția de Asistență Socială Iași, Direcția de Sănătate Publică Iași, precum și celor interesați în vederea ducerii la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE CLSU IAȘI,

Mihai CHIRICA

 

The post Măsuri municipale de combatere a răspândirii coronavirusului appeared first on Curierul de Iasi.


Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Iasi

ALEGERI LOCALE - 27 septembrie 2020

COMISIA LOCALĂ DE FOND FUNCIAR

Evenimente în Iași