B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro


Sărbătoarea Diasporei – Iașul este acasă! - editia august 2019


 

Comunicat de presa


Sărbătoarea Diasporei - Iașul este ACASĂ!

 

Și în acest an Primăria Municipiului Iași organizează „Sărbătoarea Diasporei - Iașul este ACASĂ!”, un program dedicat diasporei și celor care vizitează Iașul în luna august. Cu această ocazie, Primăria Municipiului Iași, prin Biroul Diaspora, Casa de Cultură „Mihai Ursachi” și Ateneul Național din Iași, alături de alți parteneri, vor organiza spectacole de teatru, concerte corale și recitaluri de poezie, care vor avea loc în zilele de weekend pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt. Este vorba de un „maraton” de evenimente, care poate fi rezumat la următoarele cifre: cinci weekenduri, 38 de recitaluri de poezie, 10 piese de teatru și 10 concerte corale.

Primele evenimente vor avea loc sâmbătă, 3 august. Astfel, de la ora 11.00, Compania Andirino va organiza spectacolul de teatru pentru copii „Aventuri cu Păcală”. De la ora 18.00 Adi Cristi, Ștefania Hănescu, Daniel Eduard Roca și Alexandra Țabără vor susține un recital de poezie, iar de la ora 19.00 va avea loc un concert al Corului de copii Angeli al Asociației Muzicale Angeli. Ziua se va încheia un concert al Corului Marii Unirii, moment care va marca și deschiderea oficială a proiectului. Duminică, 4 august, începând cu ora 11.00, Ateneul Național din Iași va propune spectacolul de teatru pentru copii „După faptă si răsplată”. De la ora 18.00 va avea loc un recital de poezie susținut de Vasile Popa Homiceanu, Paul Gorban, Iulia Raicu și Lucian Bălan. De la ora 19.00 Asociația Iubire și Încredere va organiza un concert al Corului Mira. Seara se va încheia cu one man show-ul „Măturător de praf de stele”, susținut de Andrei Ciobanu.

Sâmbătă, 10 august, de la ora 11.00, va avea loc spectacolul de teatru pentru copii „Poveștile bunicii”, susținut de SO Trupa. De la ora 18.00, Horia Zilieru, Nicolae Panaite, Emilia Nedelcoff și Bogdan Alexandru Petcu vor susține un recital de poezie, care va fi urmat de un concert al Corului de copii Musica Viva al Asociației Iubire și Încredere din Iași. Seara se va încheia cu un alt eveniment al SO Trupa: spectacolul de teatru „Legenda lui Ghilgameș”. Duminică, 11 august, de la ora 11.00, Marionnette Show va organiza spectacolul de teatru pentru copii „Povestea omului leneș”. De la ora 18.00 vor recita poezii Radu Andriescu, Indira Spătaru, Ștefan Răschip și Andreea Petcu. De la ora 20.00, Valentin Braniște va susține one man show-ul „Onorată instanță”, eveniment care va urma după un moment coral.

Sâmbătă, 17 august, ora 11.00, este programat spectacolul de teatru pentru copii „O poveste descâlcită” al Companiei Andirino. Acesta va fi urmat de la ora 18.00 de recitalul de poezie al lui Valentin Talpalaru, Gabriela Chiran, Mihai Dumitraș și Ștefan Tudor Baciu, la ora 19.00 de concertul Corului de copii Mini Angeli și la ora 20.00 de spectacolul de teatru pentru copii „Tândală în lumea cărților” al Trupei Tandem. Duminică, 18 august, de la ora 11.00, Trupa Tandem va susține spectacolul de teatru pentru copii „Alfabetul năzdrăvan”. De la ora 18.00 Livia Iacob, Nichita Danilov, Dan Bogdan Hanu și Luca Oatu vor susține un recital de poezie. De la ora 19.00 cei prezenți vor putea audia un concert al Corului Aletheia, iar de la ora 20.00 Compania Zum Zum va susține spectacolul de teatru pentru copii „Animalele știu de toate: Lecția de sănătate”.

Ziua de sâmbătă, 24 august, va începe cu spectacolul de teatru pentru copii „Păcală în vacanță” al Companiei Andirino, eveniment programat la ora 11.00. Cristina Chiprian, Florentin Dumitrache, Andrei Patraș și Maria Gradinaru vor susține un recital de poezie la ora 18.00, iar Corul de copii Juniorii Operei al Operei Naționale Române Iași un recital extraordinar la ora 19.00. Seara se va încheia cu spectacolul de teatru „Doi pe-o bancă”, care va începe la ora 20.00. Duminică, 25 august, începând cu ora 11.00, Marionnette Show va pune în scenă spectacolul de teatru pentru copii „Rapunzel”. La ora 18.00 vor recita poezii Ioan Răducea, George Bădărău, Liviu Apetroaie și Ioan Coroamă. De la ora 19.00 va avea loc un concert al Corului de copii Luceafărul al Palatului Copiilor din Iași, iar de la ora 20.00 spectacolul de teatru „Căsătorie în doi”.

Sărbătoarea Diasporei se va încheia sâmbătă, 31 august. Seria de evenimente din ziua menționată va începe la ora 11.00, cu spectacolul de magie pentru copii „Magic Aventura” al trupei Teatro Blu. Seara, de la ora 18.00, va avea loc un recital de poezie al lui Valeriu Stancu, Emilian Marcu, Lucian Brad, Daniela Irina Stadniciuc, Vasile Proca, Vasile Burlui, Andreea Cărăușu și Claudiu Ioan Maftei, iar de la ora 20.00 un concert al Corului Marii Uniri.

Alături de evenimentele cultural-artistice, miercuri, 14 august, de la ora 10.00, Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași va găzdui lansarea Școlii de IT româno-canadiană AGILEROO. Proiectul este coordonat de către Diana Lefter, ieșeancă reîntoarsă din Canada după 18 ani.

Eventualele propuneri și sugestii pot fi depuse la Biroul Diaspora (Registratura Primăriei Municipiului Iași - Corp C), de luni până vineri, între orele 8.00 - 16.00, telefon 0232.267.582 (interior 267) și pe adresa de e-mail diaspora@primaria-iasi.ro, precum și pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Iași: www.facebook.com/PrimariaMunicipiuluiIasi, și pe grupul Repatriot Iași: www.facebook.com/groups/repatriot.iasi.

 

 

 

 

 

 

                   

                                                                                                                                                                  

                                            

 Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iaşi


RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR

COMISIA LOCALĂ DE FOND FUNCIAR

Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Iasi

Evenimente în Iași