B-dul. Ştefan cel Mare Şi Sfânt, nr. 11, Iaşi. RO-700064 Fix: +40-232-267582; Fax: +40-232-211200 cabinet.primar@primaria-iasi.ro


Zona Metropolitană Iaşi


Zona Metropolitană Iași

In 8 Aprilie, 2004, Consiliul Judetean Iasi, Municipiul Iasi si 12 localitati rurale inconjuratoare au semnat, in baza obiectivelor comune in dezvoltare identificate si in scopul construirii parteneriatelor adevcate pentru atingerea acestor scopuri, actul de constituire a Zonei Metropolitane Iasi si au alcatuit Consiliul Metropolitan Iasi.
In contextul presiunilor multiple provenind din schimbarea sistemului economic, de planificare si implementare a dezvoltarii, a distorsiunilor si nevoilor variate atat in mediul urban cat si in zonele rurale adiacente Municipiului Iasi, Consiliul Judetean si Primaria Municipiului Iasi au decis sa raspunda provocarii si sa abordeze construirea unui parteneriat intre unitatile administrativ teritoriale in zona de dezvoltare Iasi.
Aceasta alianta se adreseaza rezolvarii problemelor identificate de parteneri, a tendintelor existente si viitoare in zona municipiului Iasi si a comunelor inconjuratoare, cum sunt :

- Presiuni si distorsiuni in dezvoltarea localitatilor
- Dezechilibrele structurale ale comunitatilor si distorsiunile demografice
- Presiuni in cererea si oferta de terenuri, piata imobiliara, de locuinte etc.
- Presiunile in dezvoltarea teritoriala (infrastructuri si utilitati publice)
- Probleme de mediu
- Presiuni provenind din competitia intre localitati
- Presiunile create si impactul noilor tehnologii (productia de bunuri si transportul acestora, tehnologiile in comunicare si informatii etc.)


Partenerii metropolitani sunt :

 - Consiliul Judetean,
 - Primaria Municipiului Iasi,
 - comunele Aroneanu, Barnova, Ciurea, Holboca, Letcani, Miroslava, Popricani, Rediu, Schitu Duca, Tomesti, Valea Lupului, Victoria, Ungheni.


Pentru mai multe informatii puteti accesa pagina de web a Asociatiei Zona Metropolitana Iasi: www.zmi.ro


RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR

COMISIA LOCALĂ DE FOND FUNCIAR

Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Iasi

Evenimente în Iași